Hoe wiet vaporizen mij geholpen heeft met stoppen met roken

Mensen die mij kennen, weten dat ik al heel wat jaren wiet gebruik voor zelfmedicatie. Eerst met jointjes, en tegenwoordig met een vaporizer. Door de jaren heen heb ik al heel wat vaporizers gebruikt om mijn wiet te verdampen. Het begon allemaal in de jaren '90 met de verdamper die ik iedere vrijdagmiddag in elkaar zette op mijn werk in coffeeshop/live music bar "The Last Waterhole" in Amsterdam, toen die nog in de Roze buurt zat, voor "Vaporizer Friday". De verdamper was een grote glazen pot die als bong diende met een afgestelde verfstripper om de wiet te verwarmen en een lange buis zodat de hete lucht weer wat af kon koelen voor dat je het inhaleerde. De Verdamper werkte prima, maar was niet echt draagbaar of simpel genoeg dat mensen hem konden gebruiken zonder instructies of een beetje hulp. Sinds die tijd zijn de vaporizers aanzienlijk verkleind en verbeterd.

Zoals ik al zei heb ik lang in Amsterdam gewoond, waar de Vulcano vaporizer tegenwoordig heer en meester lijkt te zijn. Bijna iedere gerespecteerde coffeeshop heeft er hier een paar van staan, en langzaam aan vullen de Amsterdamse coffeeshops zich met Vulcano ballonnen, wat ik jammer vindt. Waarom? Ten eerste de smaak; het fijnste van vaporizen vind ik de fantastische pure wietsmaak, wat in een vulcano zak verloren gaat. De zak is gevuld met de vapor van de eerste minuten, maar dan door elkaar gemixt, terwijl het eerste hijsje van een niet ballon-vaporizer mij laat watertanden van de smaak van wiet. Wat in een ballon-vaporizer dus gemengd is met het laatste hijsje van het vullen van de ballon. Begrijp me goed, de smaak is goed en het effect ook maar niet zo dat ik naar mijn eerste hijs mijn vaporizer uit kan zetten en enkele minuten kan genieten van het volle aroma in mijn mond. Zelfs de meest ervaren jointesroker zal verbaast staan hoe veel smaak een simpele PP heeft in een vaporizer, zoveel zelfs dat die PP bijna smaakt naar haze, want vaporizeren geeft zo veel meer smaak dan bij verbranding. Ten tweede is een Vulcano niet mobiel, leuk voor in de coffeeshop maar wat dan als je op een terrasje zit, of bij je favoriete strandtent, dan maar weer jointje roken zeker? Ten derde de prijs, 479,- euro, WOW. Ten vierde is er dat plastic mondstuk met knisperend ballongeluid - sorry, ben gewoon geen fan van plastic ook al is het medisch plastic - en geeft het geen smaak of stoffen af. Dan is er nog het gekraak van de ballon als die vult of leeg gaat. Het is echt niet hard maar ik luister liever naar een stuk goede muziek dan knisperend plastic.
vulcano vaporizer

Mijn eerste mobiele vaporizer

De eerste mobiele vaporizer die ik bestelde was een Grenco Science Snoop Dogg 2.0 vaporizer, een kleine vierkante vaporizer met temperatuur-instellingen per grade. De Grenco Science Snoop Dogg 2.0 vaporizer is wit met wietblaadjes in Delfts blauw en is de geupgrade versie van de Gpro. Hij staat nog altijd op mijn bureau, het wit is onderhand geel geworden en de batterij gaat niet meer zo lang mee als toen die nieuw was, maar vaporizen doet hij nog steeds prima. De 2.0 was al een heel stuk makkelijker dan de Verdamper waar het allemaal mee begon. Verkruimel je wiet fijn of gebruik een goede grinder en doe dat in het metalen reservoir onder het mondstuk. Vervolgens: druk 5 maal snel op de startknop en hij gaat aan. Pas de temperatuur aan of laat hem staan op de temperatuur van de vorige sessie en de 2.0 begint gelijk met verwarmen. Op het display kan je zien welke temperatuur die nu is, en als die warm is kan je verdampen. Simpel en doeltreffend.

Pax vaporizer
Snel daarna wou mijn vriendin ook een vaporizer dus wij wat meer revieuws gelezen en een Herbstick besteld voor haar. De Herbstick was nog kleiner dan de Snoop dogg en lijkt erg op de Pax2 in gebruik, met een kleine kamer in de onderkant, temperatuur-instellingen per grade en een mondstuk waar je op moet drukken en dan komt hij eruit, net als bij de eerste Pax. Fijne vape voor onderweg en super onopvallend door zijn formaat. Maar net als de Pax een vape met gebruiksaanwijzing. Veel schoonmaken en onderhoud gaf een fijne vaporizatie, maar door zijn kleine luchtpad van de verwarmingskamer naar het mondstuk wel een vaporizer die je erg regelmatig schoon moet maken, wat niet zo makkelijk ging met het ontwerp van het mondstuk. De Herbstick is niet zo lang gebruikt door haar want ze raakte haar dekseltje van de wietkamer kwijt en er waren geen losse onderdelen voor de Herbstick beschikbaar.

 

Het verschil tussen vaporizers

Mijn vriendin en ik waren beide overtuigd van het nut van mobiele vaporizers dus zijn wij begonnen met bestellen van vaporizers voor de verkoop. Eerst meer Grenco Science vaporizers en daarna de Pax en de Flowermate vaporizers. Daarna volgde nog een hoop andere modellen die wij bijna allemaal wel een tijdje gebruikt hebben. Mijn vriendin gebruikte na het kwijt raken van haar dekseltje de Airistech Nokiva, de kleinste vape op de markt. Wat een ideale vaporizer voor haar was voor na het werk om snel een paar hijsjes te nemen voor ze van haar werk naar huis reed. Deze vape is zo klein dat hij zelfs verdwijnt in een fijne vrouwenhand. Ik begon toen met een Pax2, misschien wel de mooiste vaporizer (ik heb een goudkleurige) maar voor mij niet de ideale vaporizer. Ik snap de hype rond deze vaporizer want hij is mooi en net als een Iphone, werkt alles goed, de smaak en de lengte van je sessies zijn fantastisch. Maar ik heb ook mijn commentaar er op, zo ben ik niet zo een fan van het mondstuk wat van rubber is in een metalen rand, en je hebt maar 4 temperatuurzones. De hoogste stand gaat tot 210C. wat voor mij niet echt werkt. Ook is dit de vape waar je het meeste onderhoud aan moet verrichten net als bij de Herbstick.

Waarom ik zeg dat de bekendste vaporizer niet voor mij werkt zal ik verder uitleggen. Ik heb gemerkt dat ik toch meer een fan ben van convectie vaporizers dan conductie. Convectie werkt met een kamer waar de lucht verwarmt wordt die dan je wiet verwarmt waarna jij de actieve bestanddelen van cannabis als damp kan inhaleren. Conductie werkt met een kamer waar je wiet in zit die warm wordt, dus je wiet word verwarmt via contact van de buitenkant af naar binnen. Het nadeel hiervan vind ik dat je je wiet moet omroeren en je in de tweede helft van je vaporizatie proces moet wachten tot de kamer weer genoeg wiet opgewarmd heeft zodat er vapor is om te inhaleren. Tegenwoordig zijn er ook nog hybride vaporizers die dus gebruik maken van beide technieken.
conductie vs convectie

Temperatuur en effect van wiet voor vaporizatie

De soort wiet die je gebruikt, heeft natuurlijk effect op de uitwerking ervan. Als je gaat vaporizen kan je kiezen hoe snel je wil dat het binnenkomt: lage temperatuur (170-190c) doe je lang met je wiet en krijg je wel veel smaak maar het effect is een beetje indirect, het duurt ongeveer 20 minuten voor dat het geleidelijk binnenkomt. Dan (voor mij) de middentemperatuur (190-210c), die geeft redelijk lang goede smaak en iets directer effect maar dit is het maximum tot waar een Pax2 kan verwarmen (210c.). Hier miste ik dus iets want voor direct effect, wat ik wil als ik nog high wil worden, is meer vapor nodig, die sneller vrijkomt en alle cannabinoiden (de werkzame stof in cannabis) tegelijk laat verdampen, zonder verbranding. Dus heb ik lang een Focusvape gebruikt, wat een hybride vaporizer is met temperatuur-instelling tot 230C. Hij heeft een glazen mondstuk, afstelbare luchttoevoer en is iets groter dan een Edding stift. Door op de hogere temperaturen te verdampen komt het effect sneller binnen en krijg je alle cannabinoiden in 1 keer tegelijk binnen net als bij een jointje. De vapor word wel warmer maar bij de Premium versie zit een waterpijp die als je hem gebruik je vapor koelt, filtert en bevocht waardoor je veel minder kans op een hoestbui heb.

cannabinoiden verdamp temperaturen

Je wiet gaat wel korter mee op deze hoge instelling, maar door het versterkte effect heb je directer en langer effect. Waar het voor mij om gaat. Toen ik nog tabak in mijn jointjes rookte was er geen plafond in hoeveel ik kon roken, de tabak maakte dat als ik mijn joint op had, ik direct begon te denken over mijn volgende joint. Bij een vaporizer op hogere temperatuur heb je dit niet. Het effect komt wel minder hard binnen dan bij een joint maar blijft veel langer hangen en is ook niet zo bedrukkend. Natuurlijk, in het begin ga je meer vaporizeren, je wilt tenslotte alles uitproberen hoe het proeft en werkt, maar na een paar weken wordt dat vanzelf minder. Dan vind je je balans en zet je hem hoog als je snel effect wil en laag als je lekker op de bank een film zit te kijken en toch al stoned ben. Als je ook nog net gestopt bent met tabak duurt het iets langer voor je je balans vindt, want je probeert ook nog voor de tabak te compenseren. Het andere voordeel van een vaporizer vind ik, dat ik net zoveel wiet in mijn vaporizer stop als ik vroeger in mijn tabakjointje deed (0,2-0,25gram) en niet zoals bij pure joints ineens 0,5 tot 0,75 gram wiet per joint oprook.

Wat verwacht ik van mijn iedere-dag-vaporizer?

Ik weet onderhand wel wat voor eigenschappen ik wil in een vaporizer:

- Smaak van de eerste tot de laatste hijs

- Een vaporizer die ik thuis en onderweg kan gebruiken, dus en op netstroom en op batterij gebruikt kan worden.

- Volledige temperatuur controle tot 230C.

- Een glazen mondstuk.

- Een goede batterij, voor onderweg.

- tijds duur die ik met 1x vullen kan vaporizen

- Convectie vaporizatie.

- Formaat

- Wiet maar ook olie of hash kunnen vaporizen.

- waterpijp koeling

- Snel op temperatuur

Flowermate iHit

ihit vaporizer flowermate

Zoals je al heb kunnen lezen, heb ik al heel wat vaporizers gebruikt, dus waarom is de Flowermate iHit de beste vaporizer voor mij? Wat ik mis in een desktop vaporizer is zijn mobiliteit en het is jammer dat ze vaak log en breekbaar zijn en meestal niet compleet komen. En wat ik mis in een mobiele vaporizer is onder andere de directe hit van mijn wiet, het gaat wat langzamer, de batterij gaat meestal niet zo lang mee en de smaak word sneller popcorn-achtig.
Een tafel- of desktopvaporizer heeft meer kracht dan een op batterijen werkende vaporizer, dat lijkt me logisch, maar wat nou als je de beste 5000mAh 16,8V batterij in een desktop vaporizer inbouwt? Dan heeft hij zeker genoeg kracht om snel op temperatuur te komen en veel sessies te doen. Dat is nu precies de basis van de Flowermate iHit, in combinatie met convectieverwarming, een glazen mondstuk, 2 koppen - een voor wiet en een aparte kop voor olie en hash.
Vaporizers bouwen konden ze al bij Flowermate, kijk maar naar de reviews van de V3 Air of V5.0x, dat zijn prima vaporizers voor een betaalbare prijs.

Maar waarom is de iHit zo'n succes?

 

Smaak van de eerste tot de laatste hijs

Het beste van je wiet vaporizen, na de gezondheidsvoordelen, is de smaak! de eerste hijsen van een vaporizer geven je de beste pure smaak van wiet. daarna word de smaak iets minder aanwezig maar je proeft het van begin tot einde. Dus niet zoals bij een jointje waar je bij je eerste hijsjes wat proef maar naar een paar hijsen de smaak verdwijnt. Met een goede convectie vaporizer heb je ook niet dat de smaak popcornig* wordt, wat met een conductie vaporizer nog wel eens wil gebeuren aan het einde van je wiet. (* een zoete popcornige smaak overtreft de smaak van de wiet aan het einde van je sessies, meestal is je wiet dan bijna op. Voor mij een van de indicaties van de kwaliteit van een vaporizer is hoe lang ik met mijn wiet doe, dus hoeveel minuten ik er van kan vaporizen voor de popcorn smaak mijn wietsmaak overtreft) Bij de Flowermate iHit heb ik dit helemaal niet, mijn wiet is al op kennelijk voor die smaak komt. Over het algemeen doe ik 2-5 sessies uit 1x vullen en sessies duren maximaal 10 minuten met de iHit, dan schakelt hij zelf uit. 2-5 sessies omdat ik meestal niet de volle 10 minuten doe maar een paar kortere sessies van 3-5 minuten en hem dan weer ff uitzet.

 

Een vaporizer die ik thuis en onderweg kan gebruiken, dus op netstroom en op batterij gebruikt kan worden.

Voor mij is vaporizen de manier om wiet te verdampen, dus voor mij is het niet alleen belangrijk dat ik thuis kan vaporizen, maar overal waar ik ben. Nu is het niet dat ik de hele dag aan het vaporizen ben, maar ik wil wel de optie om ook als ik op visite ben, of bij mijn favoriete strandtent in bloemendaal ben, ik ook wel ff wil vaporizen, De Flowermate iHit is de eerste desktop vaporizer met een ingebouwde batterij en dan wel gelijk een 5000mAh. Dus in het begin lade ik mijn iHit op na ieder gebruik want ik wil niet met een lege batterij staan. Inmiddels weet ik heel goed hoe lang ik met mijn batterij doe, en laad ik de batterij op na ongeveer 4-6 dagen, ligt aan hoeveel ik hem gebruik. Dus als mijn batterij nog half vol is laad ik hem weer op (dat is dus na 4-6 dagen), de batterij is zo goed dat het nog niet gebeurt is dat hij leeg was terwijl ik wou vaporizeren, en ik heb hem toch al paar maanden in dagelijks gebruik. Mocht je hem toch vergeten zijn op te laden geen probleem want je kan hem ook gewoon aan zijn stekker gebruiken, terwijl die oplaad.

 

Volledige temperatuur controle tot 230C.

Iedereen is anders en heeft dus ook andere temperatuur instellingen. De ene begint laag 160-180C. en gaat dan langzaam omhoog met 5-10C., de andere heeft gewoon 1 temperatuur instelling en zet hem op zijn of haar favoriete temperatuur en doet daar de hele sessie mee. Bij mij ligt het ook een beetje aan of het de eerste verdamping sessie van de dag is of de laatste. Is het de eerste van de dag dan begin ik meestal rond de 195C. en ga ik daarna snel (na 2-3 minuten) door na de 210C zodat ik alle cannabinoiden tegelijk krijg. Heb ik al verdampt die dag dan begin ik rond de 180C en verhoog ik pas bij mijn tweede sessie. Een van de voordelen van de iHit vind ik dat je de temperatuur per grade kan instellen. Van wiet van 40C tot 230C en met de olie/wax/hash kop van 149C tot 380C, concentraten hebben meer warmte nodig om alle kristallen te laten verdampen. Je kan ze ook niet losmaken van elkaar wat je met wiet wel kan door het te verkruimelen, waardoor de warmte er makkelijker doorheen kan.

 

Een glazen mondstuk.

Na al mijn ervaringen met vaporizers heb ik besloten alleen nog met glazen mondstukken te vaporizeren, de reden hiervan is dat metalen of plastic mondstukken warm worden na gebruik wat niet fijn is en ik altijd het idee heb dat ik een metalen of plastic mondstuk kan proeven, misschien zit dit tussen mijn oren maar glas, of zoals bij de iHit Borosilicate glas, word niet warm en geeft geen smaak af. Borosilicate glas is ook extra sterk dus zal niet snel breken, ook niet als het warm is.

 

 

Tijds duur die ik met 1x vullen kan vaporizeren.

Dit is afhankelijk van de temperatuur instelling, ga je direkt hoog dan is dit korter en hou je hem laag dan is dit aanzienlijk langer dus voor mij, met mijn manier van vaporizatie is dit tussen de 15-25 minuten per keer vullen op 0,25gram wiet dus ongeveer net zo lang als met een jointje alleen vaporize ik nooit alle sessies achter elkaar maar zitten daar goede periodes tijd tussen. Meestal doe ik dus met 1x vullen 4-8 uur door wanneer ik zin heb een korte sessie te doen en hem dan weer uit te zetten.

 

Convectie vaporizatie.

Zoals ik al zei zit er voor mij een groot verschil tussen conductie en convectie vaporizers ook al word dit verschil recentelijk steeds kleiner door betere technieken in de conductie vaporizers. Misschien wel de beste conductie vaporizer de Pax 2 of Pax 3 (zelfde vaporizer techniek alleen betere batterij in de Pax3 en heeft de optie om ook olie te verdampen) haalt het niet bij mijn iHit in duur van het vaporizatie proces en ook niet in vapor productie. Bij de Pax kan ik echt wel lang vaporizeren maar na de eerste 5 minuten moet ik iedere keer 30-60 seconde wachten voor ik weer een long vol vapor kan inhaleren. Convectie heeft hier geen last van door de extra kamer waarin de lucht verwarmt word die je dan door je kruiden heen zuigt waardoor de kristallen van hun vaste vorm over gaan in de gas vorm. Bij een goed conductie vaporizer gebeurt dit ook maar komt de warmte van de zijkanten van de verwarmingskamer, dus in het begin is de wiet in contact met de warme wand maar naar een paar minuten zijn de kristallen uit die wiet verdampt en moet je dus wachten tot die warmte zich door de wiet naar het midden uitbreid. Het andere nadeel is dat je je verwarmings kamer vol moet vullen zodat alle wiet goed in contact is met andere wiet zodat het de warmte kan verspreiden. Terpenen en flavioiden geven wiet zijn smaak profiel maar hebben een lagere verdampingstemperatuur dat THC en de andere cannabinoiden, vandaar dat je met vaporizatie in het begin meer smaak heb en aan het einde er geen Terpenen en flavioiden over zijn om smaak te geven vandaar dat al gevaporizeerde wiet dus een popcorn-achtige smaak geeft, die de smaak van wiet overtreft. Convectie vaporizers hebben dit niet omdat het werkt op hete lucht die van onder de wiet er doorheen gezogen word en zolang je hem dus niet te vol gedaan heb de hete lucht overal kan komen. bij convectie word al je wiet dus tegelijk gevaporiseert en bij conductie van buiten naar binnen waarbij de Terpenen en flavioiden al verdampt zijn tegen de tijd dat de warmte in het midden hoog genoeg is om de kristallen van hun vaste vorm in hun gas vorm te laten veranderen.

 

Formaat en breekbaarheid.

de verdamper vaporizer

Desktop vaporizers zijn een stuk groter dan een mobiele vaporizer. terugdenkent aan de eerste verdamper waar ik mee begon in "The Last Waterhole" wat een bakbeest was met glazen buizen en glazen pot wat echt niet geschikt was om te vervoeren, zelfs niet van 1 tafel naar de volgende. Inmiddels zijn de desktop vaporizers een stuk kleiner en is het waterpijp gedeelte een extra optie geworden bij de meeste vaporizers. Maar vervoerbaar zou ik ze nog niet noemen, sommige vaporizers hebben nog steeds een glazen gloeilamp die de wiet verwarmt en glazen paden van de verwarmingskamer naar je mondstuk, wat fijn is maar ze ook erg breekbaar maakt. de Flowermate heeft alleen borosilicate glas mondstuk die ook nog vervangbaar is, de rest is van extra hard medisch plastic gemaakt wat niet zomaar breekt. Natuurlijk kan het kapot maar niet zomaar in ieder geval.

De meeste desktop vaporizers zijn nog steeds aardig groot 30 x 20 x 20 cm is een klein model tafel vaporizer en dan hebben sommige nog losse buizen of zakken die je ook nodig heb om hem te gebruiken dus je gaat al snel met een hele tas op reis als je je desktop vaporizer wil meenemen naar vrienden. De Flowermate iHit bestaat uit 2 gedeeltes namelijk de modulaire controler van 11,5 x 11,5 x 19 cm en de ronde verwarmingskamer met mondstuk van 8 x 4 cm met een glazen mondstuk van nog eens 4 cm daar op. Ik heb de kleinste rugzak gekocht die ik kon vinden en daar past die makkelijk in, ik heb het nu niet over zo een gewone rugtas deze is om alleen een jasje in te doen of je lunch meer past er niet in, maar mijn iHit zwemt hier zelfs in. Dus dames als je je handtas opruimt past hij zelfs daar in. Dus mijn Flowermate gaat eigenlijk overal mee naartoe, zelfs op de coffee bij mijn oma of als we even wat gaan drinken op het terras. Ook omdat ik alleen de verwarmingskamer met mondstuk uit mijn tas hoeft te laten steken en ik kan hem onopvallent gebruiken zonder dat mensen door hebben wat ik aan het doen ben, kan ik dus bijna overal vaporizen. En als mensen hem wel zien denken ze eerder dat ik een medisch lucht apparaat heb i.p.v. dat mensen denken dat ik wiet aan het gebruiken ben in het openbaar. De doos waar je iHit in geleverd word is maar 18 x 20 x 11 cm en daar zit alles in, ook de extra onderdelen en de 2 koppen.

 

Wiet maar ook olie of hash kunnen vaporizen.

dab / waxWiet is mijn ding, begrijp me niet verkeerd een hashje op zijn tijd is best lekker, en ook al maak ik al meer dan 20 jaar regelmatig olie, wax of shatter dit is niet voor iedere dag gebruik. Dit is meer voor als mijn vrienden langs komen of voor speciale gelegenheden. De Flowermate heeft hier een speciale e-nail kop voor die hij herkent als je hem verbind met de modulaire controller. Een e-nail is zoals "hot knives" een techniek van de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Deze techniek is een beetje vergeten in het hedendaagse jointjes tijdperk. Het werkt als volgt: je verwarmt 2 messen in het vuur tot ze rood opgloeien, dan doe je je stukje hash tussen deze messen wat veroorzaakt dat je hasj in een paar seconden verdampt wat je inhaleert. dus dit is hasj roken zonder tabak. Een e-nail werkt het zelfde het is een titanium bakje waar je je olie, dab, wax, shatter (wat allemaal op verschillende manieren gemaakte hash- / wiet-olie is) of zachte olie rijke hash in doe, je stelt de nail af op jouw favoriete temperatuur ergens tussen 149-380C ligt ook aan de vloeibaarheid van je product( hoe harder hoe meer warmte je nodig heb) en je kan vaporizen, hierbij word wel een waterpijp of "bong" aangeraden om de vapor te koelen, zie onder.

 

waterpijp koeling

Voor veel mensen kan vaporizen, vooral op hogere temperatuur, een kriebelhoest veroorzaken door de droge warme lucht. Een waterpijp of "bong" koelt de vapor uit je vaporizer en bevochtigt de vapor, hierdoor kan je grotere diepere hijsen nemen zonder dat je hoeft te hoesten, tevens zou het hele kleine deeltjes die door het mondstuk heen gezogen zouden kunnen worden uit je vapor filteren. De Flowermate iHit komt kompleet met waterpijp adapter zodat hij op bijna iedere waterpijp of bong past. Een waterpijp is het enige wat niet inclusieve is in de Flowermate iHit. Het voordeel is dat je wel een bong of waterpijp kan kopen naar je eigen smaak, als je er nog geen heb. Voor gebruik met de concentraten kop zou ik zeker een waterpijp adviseren anders kan je veel minder en niet zo diep inhaleren en zijn hoest aanvallen bijna standaard. De concentraten kop gaat tot 380C. wat echt kriebelt in je keel, zelfs bij niet zo diep en niet zo grote hijs vapor.

 

Snel op temperatuur

 

Met de wiet kop aangesloten doet de Flowermate iHit er ongeveer 15 seconde over om tot 230C temperatuur te komen.

Met de concentraten kop ongeveer 30 seconde om de 380C te bereiken. Dit is super snel en maakt niet uit of je op batterij of op netstroom aangesloten ben. Dit betekend ook dat ik in 30-40 seconde mijn vaporizer kan opwarmen en een paar hijsjes kan nemen voor tussen door als die al gevuld is met wiet. Ideaal voor "onthego" vaporizatie!

 

 

Cannabis vaporizersCbdDampenEsigaretMedische voordelen van cannabisRokenStoppen met rokenVerslavendWietWiet vaporizenWiet verdampen

Populaire Blogs

  1. Vapen, wat een verademing!
  2. Van roken naar dampen…
  3. Hoe installeer je coils op RDA / RTA / RDTA
  4. 2020 Verbod op mentholsigaretten, wat zijn dan je alternatieven?
  5. Het beste van stoppen met roken

Vape & CBD Shop Amersfoort

Als oudste en uitgebreidste Vape & CBD Shop in Amersfoort hebben we natuurlijk de meeste keuze van de lekkerste e-liquid smaakjes.
Doordat we zelf ook gepassioneerde dampers zijn, hebben we ook de exclusieve smaken die je bij andere winkels niet gaat vinden.

Naast damp gerelateerde producten, hebben we ook een uitgebreide selectie aan CBD  producten, zoals: frisdrank, bad bommen, capsules, zalfjes, snoepjes en natuurlijk CBD druppels.


Kom eens kijken of laat je vrijblijvend adviseren als je in de buurt ben:
Vape & CBD shop Amersfoort
Hogeweg 46
3814CE Amersfoort

7 dagen per week geopend:
Maandag       11.00-20.00 uur
Dinsdag         11.00-20.00 uur
Woensdag     11.00-20.00 uur
Donderdag    11.00-20.00 uur
Vrijdag           11.00-20.00 uur
Zaterdag        11.00-18.00 uur
Zondag          12.00-18.00 uur